Monia erilaisia tehtäviä

Hankkeeseen osallistuvat nuoret halutaan tutustuttaa moniin erilaisiin toimintoihin ja elämän osa-alueisiin.

Nuoret mm. kokkaavat yhdessä päivittäin ja auttavat vanhuksia erilaisissa arjen askareissa. Kokemusta on kerätty niin laiturin laitoista kuin hautajaisjärjestelyistä.

Koko opintojen ajan on nuorten kanssa keskusteltu siitä kuinka mailma on muuttumassa ja työelämä sen mukana. Tulevaisuudessa vakituisia työpaikkoja on yhä vähemmän ja vähemmän, jolloin itsensä työllistäminen tulee korostumaan. Ensimmäisellä leirillä Kielorannassa nuoret oppivat hinnoittelua ja alkavat laskemaan työnantajalle kuuluvia sivukuluja palkoista. Näin nuoret oppivat hinnoittelemaan omaa työtänsä ja ymmärtämään sen, kuinka tämänpäivän työelämä vaatii aktiivisuutta ja sisäistäyrittäjyyttä työntekijältä.

Nuoret tekevät omien taitojensa mukaan ohjaajan kanssa erilaisia pienimuotoisia ulkoalueidenhoito töitä sekä kaikkia arjen askareisiin liittyviä töitä, kuten pihatyöt, puutarhanhoito, pienet muutot ja kuljetukset. Apua voi pyytää myös ikkunoiden pesuun ja muihin pieniin kotitöihin. Näistä töistä Hattulan kunta laskuttaa asiakasta.

Tällä hetkellä selvitellään mahdollisuutta, että Kohti työelämää ry voisi laskuttaa asiakasta edellä mainitusta töistä sovitulla tuntihinnalla. Nuoret itse laskevat laskutetusta hinnasta pois ensin sivukulut ja sen jälkeen viivan alle jäävä summa maksettaisiin nuorille palkkoina. Tavoitteena olisi saada jokaiselle nuorelle jäämään 300€ kuukaudessa palkkaa opintotukien lisäksi. Palkan maksamisella pyrittäisiin motivoimaan nuoria pyrkimään nopeammin työelämään.

Nuorten tekemiä töitä voi tilata Hattulan nuorten työpajan numerosta: (03) 67 31 441 tai Kohtityöelämää ry:n numerosta: 044 – 230 5482.

Töiden tilaukset p. 044 230 5482

Yhdessä tehty ruoka maistuu hyvin

Nuoret valmistavat itse jokaisena arkipäivänä aamupalan ja lounaan. Aamupalalla tarjoamme itseleivotun tuoreen leivän. Kaikki ruoka valmistetaan aidoista raaka-aineista. Pyrimme välttämään valmispakasteita ja säilöntäaineita. Käytämme omilla lounaillamme paljon itsepoimittuja marjoja, sieniä ja itse kalastettua kalaa. Kalaa valmistamme monessa eri muodossa, savustettuna piirakoissa, keitoissa uunitettuna, salaateissa käytämme paljon savustettua lahnaa. Ja suosikkina on paistettu hauki ja kuha.

Teemme omaa keittokirjaa, johon merkitsemme tarkkaan käytetyt raaka-aineet ja mausteet. Tarkoituksena on koota keittokirja, josta näkyy myös raaka-aineiden hinnat sekä yhden annoksen hinta. Reseptit julkaistaan myös netissä.

Hautajaisjärjestelyjä

Nuoret järjestivät muistotilaisuuden 20 henkilölle työpajan tiloissa. Kaikki tarjottavat nuoret tekivät itse, samoin kuin kukka-asetelmatkin pöytiin. Täytekakun hautajaisiin lahjoitti Konditoria Katariina Hattulasta.