Taidoilla työhön, Togo, Valjakkomalli

Lumeen jääneet Togo ja Mikko

Olen jäänyt Mikon kanssa kinnosten vangiksi evakkoretkellämme, josta kerroin edellisessä postauksessa. Nyt tarinani saa jatkoa

Kului tunteja, aamuaurinko oli juuri nousemassa, kunnes Mikko havahtui moottorikelkan pärinään ja heilutteli jäisiä käsiään epätoivoisesti. Moottorikelkan kuljettaja kuitenkin juuri ja juuri erotti jotain edessään ja tuli tarkistamaan asian.

Mikko oli yltäpäätä jäässä, kun apu oli saapunut paikalle. Hän lohduttautui ajatuksella, että kohta hän pääsee lämpimään. Pienen ajomatkan jälkeen Mikko ja minä saavuimme pieneen tupaan syömään ja lepäämään. Seuraavan aamunkoitteen aikoihin olimme jo melkein palautuneet saamistamme paleltumista ja nousimme ylös kiittämään ystävällistä kalastajaperhettä, joka oli ottanut meidät luokseen.

Perheen isälle kuitenkin heräsi ajatus, mitä noin nuori poika ja koira tekivät kylmässä hangessa keskenään tuossa jäisessä säässä. Mikko kertoi kotona tapahtuneet julmat teot ja perhe kuitenkin ymmärsi pojan ja koiran huolen ja syyn lähteä evakkoon kotoaan. Kalastajaperheen isäntä sai päähänsä ratkaisun, millä saataisiin poika ja koira turvaan.

Tarina jatkuu huomenna…